Bebek Sağlığı için Emzik ve Biberon Temizliği Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yeni ebeveynler bebeklerinin sağlığı için en doğru olanı yapmak isterler. Bebeğinizi hastalıklardan korumak adına bebeğinizin ağzına giren her şeyin temiz olduğundan emin olmak önemlidir. Bebeğinizin sıkça temas halinde olduğu nesnelerin başında ise kuşkusuz biberon ve emzik vardır. Biberon ve emzik temizliği yeni ebeveynler için çoğu zaman bir merak konusudur. Bu yazımızda emzik ve biberon temizliği hakkında merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
Ne Kadar Sıklıkla Biberon ve Emzikleri Sterilize Etmek Gerekir?
Emzik ve biberonların sanıldığı üzere sıkça strelize edilmesi gerekmez. Güvenli su kaynaklarına erişimin yaygınlaşmasıyla birlikte bu işlemin sıkça gerçekleştirilmesine ihtiyaç kalmamıştır. İlk kullanımdan önce ve belki daha sonra periyodik olarak sterilizasyon işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak her kullanımdan sonra biberon sterilizasyonuna gerek yoktur.
Hangi Durumlarda Gereklidir?
Yeni satın alınmış biberon ve emziklerin sterilize edilmesi, bu nesneleri bebeğiniz için güvenli bir hale getirir. Üretim ve nakliye işlemleri sırasında nesnelerin nerelere temas ettiği hakkında bir fikir sahibi değilizdir. Bu yüzden, kullanmadan önce bebeğinizin ağzına girecek eşyaları mikroplardan arındırmak çok faydalı olacaktır.
Yıkama ve Sterilizasyon Arasındaki Fark Nedir?
Sterilizasyon, şişelerdeki mikropları öldürmek için gerçekleştirilen ısı uygulamasıdır. Buhar ve sıcak su, sterilizasyon için kullanılan iki ana yöntemdir.
Yıkama ise normal temizlik rutininizin içinde yer alır. Biberondaki kalan süt veya diğer lekeleri çıkarmak üzere bulaşık makinesinde yıkarsınız. U Green Clean bitkisel Emzik Biberon Temizleyici biberondaki mikropların uzaklaştırılması için yeterli etkiyi sağlar. Bu nedenle sterilizasyona gerek kalmaz. Biberondaki lekelerden kurtulmak ve bakterilerin büyümesini önlemek için her kullanımdan sonra biberonunuzu bu yöntemle yıkamanız faydalı olacaktır.
Bebek Sağlığı ve Temizliği için Başka İpuçları
Besleme güvenliği biberon temizliğiyle başlar. Ancak mikropların bebeğinizin yemeğine girme şansını azaltmak için başka şeyler, yöntemler de mevcuttur.
-
Biberonları, emzikleri ve mamaları kullanmadan önce ellerinizi yıkayın.
-
Mama saklama kabını ilk kullanımdan önce yıkayın.
-
Bebek mamasını güvenli bir su kaynağı ile karıştırın.
-
Beslenme maddelerini korunaklı bir alanda kapalı bir dolap içerisinde saklayın.
-
Mikrop ve küf oluşumunu en aza indirmek için çamaşırların tamamen kurumasını bekleyin.